ЕСПРЕССО

439

Еспрессо (espresso) – особливий спосіб приготування кави, який з'явився в середині 20 століття. Його батьківщина & # 8212; Італія. Слово «еспресо» означає & # 171; швидко приготовлено для Вас & # 187 ;, а практически його можна перевести як & # 171; швидкий & # 187; або & # 171; спресований & # 187 ;, & # 171; приготований під тиском & # 187;.

Щоб оцінити повноту запаху і смаку, кава еспресо треба пити відразу після приготування. Подають його в товстостінних прогрітих чашечках & # 8212; демітас, або Демітасе.

Цей кавовий напій, приготований за допомогою спеціального пристрою під назвою кавоварка, або & # 8212; кавомашини.

ЕСПРЕССО

Цей еспресо & # 8212; це напій, приготований з води і 7-11 грамів меленої кави, в кількості 25-35 мілілітрів під тиском в 9 бар, при температурі 88 – 96 градуси Цельсія, з часом екстракції 20-30 секунд. Демітасе наповнюється на 2/3 об'єму.

Високий тиск води дозволяє екстрагувати з меленої кави більшу кількість смако-ароматичних речовин. Незважаючи на сильний запах і повний смак, еспресо містить в два-3 рази менше кофеїну, ніж порція чаю, кави по-східному або розчинної кави.

Спеціаліст з приготування еспрессо, кавовий бармен, називається бариста.

Різновиди еспресо:

  • Рістретто & # 8212; більш насичений, менше води, коротше протоку, менше кофеїну;
  • Лунго & # 8212; менш насичений, більше води, довше протоку, більше кофеїну;
  • Допп & # 8212; подвійний еспресо.

Класичні напої на основі еспресо:

  • Коретта & # 8212; з додаванням невеликої кількості алкогольным напиткам;
  • Романо & # 8212; з лимоном;
  • Американо & # 8212; з водою;
  • Капучіно & # 8212; 150-180 мл, еспресо + збите в щільну шовковисту піну молоко;
  • Еспрессо макіатто & # 8212; 40-60 мл, еспресо з краплею збитого молока;
  • Латте макіатто & # 8212; 200-300 мл, збите молоко з порцією еспресо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.