ЕСПРЕССО КОН-ПАННА

276

  • Еспрессо кон-панна & # 8212; одинарний або подвійний еспресо з шапкою зі збитих вершків. Також його називають каву по-віденськи, хоча назви напою в різних країнах можуть відрізнятися. Подається найчастіше в демітас або в прозорому стакані.

Вікіпедія

Еспрессо кон-панна дослівно перекладається з італійської як & # 171; еспресо з вершками & # 187 ;. Це середній або подвійний еспресо, на поверхні якого розміщені збиті вершки. У СОЕДИНЕННЫХ ШТАТОВ АМЕРИКИ і Великобританії цей напій прийнято називати кави по-віденськи. При этом, в самому Відні цим терміном позначають інший напій, зроблений за допомогою збитого молока, но не вершків. Еспрессо кон-панна там називають Францисканським кави, але замовивши Віденський Меланж, Ви, швидше за все отримаєте саме еспресо кон-панна.

Зазвичай еспресо кон-панна подають в демітас. Ймовірно, цей напій древнє, ніж капучино і латте, але, тим не менш, до цих пір дуже популярний, незалежно від того, як його назвуть в кав'ярнях різних країн.

Приготування

Еспрессо Кон-Панна дуже простий в приготуванні – еспресо і збиті вершки. За традицією він готувався на основі натуральних збитих вершків, але останнім часом кав'ярні все частіше використовують вершки з балончика. У домашніх умовах його можна приготувати не на основі еспресо, а на каві, приготованій у френч-пресі. В такому випадку назвати напій можна буде тільки кава по-віденськи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.