- фрапучіно & # 8212; (Англ. Frappuccino) – холодний кавовий напій, що продається в світовій мережі кав'ярень Starbucks. Назва «фрапучіно» вироблено шляхом складання слів «фраппе» і «капучіно».
Зміст
|
Поява напою
Вперше напій під такою назвою поширювався в мережі кав'ярень The Coffee Connection в штаті Массачусетс. У 1994 році ця мережа була поглинена мережею Starbucks, яка прийняла напій в свою лінійку продуктів.
Етимологія цього слова не зовсім зрозуміла. Фрапучіно & # 8212; це поєднання слів & # 171; фраппе & # 187; і & # 171; капучино & # 171 ;, кави в італійському стилі з частинками спіненого молока. Схожі заморожені напої почали подавати ще з 1988 року під назвою моччата або карамеллата. У Данкін Донатс такі ж напої продавалися під назвою кулатта.
Види фрапучіноЛегкий
У 2004 році Старбакс створив легку версію, яка містить на пятьдесят четыре процента менше калорій,15 % жирності і на пятьдесят два процента менше вуглеводів, ніж класичний фрапучіно. Готується такий напій також, як і оригінальний, але при цьому використовується модифікований мікс з меншою кількістю жиру і підсолоджувачів.
Без кофеїну
Декофеінізованний фрапучіно закончили готувати в 2008 році, але вже в 2010 він знову зайняв своє місце в меню кав'ярень.
Крем-фрапучіно
Цей напій без використання кави в своєму складі, готується при змішуванні однієї частини пінистого молока і частини кремовою основи (яка складається з цукру, ароматизаторів, ущільнювачів та інших інгредієнтів). & # 171; Легка & # 187; версія крему-фрапучіно з'явилася навесні 2007 року, але була вилучена з меню вже через півроку через відсутність популярності.
Рецепт
Все права на рецепт і назву & # 171; фрапучіно & # 187; належать компанії StarBucks, лідера в просуванні на ринок холодних кавових напоїв. Фрапуччіно виведений на ринок 1995 році, його небувалий комерційний успіх викликав цілий бум охолоджених кавових напоїв. Інгредієнти для стандартної порції 460 мл:
- Допп;
- 100 мл прохладного молока;
- 1 столова ложка цукру;
- 200 г льоду.
Інгредієнти перемішати в блендері до дрібної крихти, подавати у високій склянці з соломинкою. Якщо в напій додати трохи карамельного або шоколадного сиропу і прикрасити зверху збитими вершками & # 8212; вийде карамельний фрапучіно. Якщо ж додати туди трохи шоколадного сиропу, то вийде фрапучіно мока.