граніту

197

граніту

Граніту

Граніту (італ. Granita de Caffe) – кавовий десерт, гранульований кавовий лід. & # 8216; Граніту & # 8217; (граніті) (італ. Granita) в загальному випадку – сицилійський десерт, який представляє собою колотий фруктовий лід з цукром. Різновид шербету, але має більш щільну структуру.

В сучасному розумінні граніту не попросту колотий кавовий лід, а десерт, приготований в спеціальній граніту-машині, що забезпечує намерзання гранул стабільних розмірів і форм . На відміну від сорбета (сорбе), текстура граніті більш зерниста (звідси і слово & # 8216; граніті & # 8217 ;, що означає дробити). Причому текстура десерту змінюється від регіону до регіону. Наприклад, на західному узбережжі і в Палермо, граніті більш грубою текстури, з величавыми шматочками льоду, на сході & # 8212; більш гладке, майже як сорбе.

Морфологічні та синтаксичні властивості

Гра-ні? -та – іменник, неживе, жіночий рід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.