КРЕМА

288

  • Крему & # 8212; пінка, що виникла на поверхні еспрессо, американо або ристретто. Є одним з ознак якісно приготованої кави.

Ознаки якісної крему

Хороша пінка, яку фахівці називають & # 171; крему & # 187; & # 8212; один з показників якості кави. Пінка на верно приготованому кави виновата бути однорідною, рівною, щільною і мати красивий золотисто-горіховий відтінок. Хоча колір крему може варіюватися в залежності від співвідношення арабіки та робусти в кавовій суміші. Товщина крему виновата бути не менше 2 мм (в ідеалі від 2 до 4 мм). Також вона виновата триматися якомога довше. Крему на хорошому еспрессо не відкривається дірочками в центрі, тримається більше хвилини і, після того як кава була випита, залишає після для себя ободок на стінці чашечки.

Як визначити якість кави за допомогою крему

Крему нередко використовують для візуального визначення якості еспресо. Ідеальна крему виновата бути горіхового кольору, плавненько перебегать в мрачно-коричневий. Світлі смуги на її поверхні або червонуватий відтінок також вважаються нормою.

Якщо ж крему білого кольору, значить, при приготуванні кави була допущена помилка (можливо, не одна). Обстоятельств освітлення крему може бути кілька:

  1. Недостатня екстракція (менше 20 секунд);
  2. Недостатня трамбування меленої кави;
  3. Занадто холодна температура води (нижче 88 ° С);
  4. Занадто низький тиск (менше 9 бар).

Якщо на поверхні чашечки помітно чорне кільце і бульбашки білого кольору, на це може бути також кілька обстоятельств:

  1. Занадто велика доза меленої кави;
  2. Занадто дрібний помел (наприклад, не для еспресо, а & # 171; в пил & # 187 ;, для кави по- східному);
  3. Занадто сильна трамбування меленої кави;
  4. Занадто висока температура води (вище 92 ° С);
  5. Занадто високий тиск (більше 10 бар);
  6. занадто тривалий час екстракції (більше 35 секунд).

Якщо крему занадто швидко зникає з поверхні напою, значить, або кави неякісний, або занадто маленький час екстраціі, або кавові зерна обсмажені недостатньо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.