Кава бізнес & # 8212; буває різний: будь то острівець кави, міні кав'ярня або велика мережа кав'ярень. Але помилки у тих і інших повторюються.
Чи варто відкривати кави з собою або кав'ярню? У цій статті ми розповімо про те, як мінімізувати ризики з якими стикаються девяносто процентов нових точок і чому більшість закриваються в перший рік існування.
& nbsp;
Якщо у вас немає досвіду і ви хочете відкрити свій заклад & # 8212; спеціально вам ми проведемо безкоштовний вебінар & # 171; Покроковий план, як відкрити свою кав'ярню, пекарню або кондитерську & # 187 ;, де поділимося практичним досвідом і Хитрость. Натискайте клавишу нижче і реєструйтеся!
Безкоштовний вебінар
& nbsp;
МІСЦЕ ПІД КАВИ З СОБОЮ # 1
- Від місця залежить більше пятьдесят процентов виручки. Кавовий бізнес має ряд критеріїв, який необхідно враховувати. Якщо ви вирішили працювати по франшизі 1-го з брендів кави з собою, то з вибором місця локації, допоможуть хорошо оцінити експерти. Така послуга є у більшості франшиз.
ВАРТІСТЬ ОРЕНДИ # 2
- Ставка оренди очень завищена. Наприклад, трафік неплохой, але з фінансової моделі непосредственно цієї локації, щоб бути в прибутку, потрібно продавати 1 чашечку кави кожні 15 хвилин. Інакше будете працювати на орендодавця і заработную плату співробітників. Цей критерій дуже важливий і розрахувати його потрібно перш, ніж підписувати Договір на оренду.
НЕДОСТАТНІЙ КОНТРОЛЬ І ОБЛІК # 3
- < li> Багато починаючі підприємці неуважно ставляться до складського обліку та роботі співробітників. Рекомендуємо заздалегідь «підстелити соломку» і закласти витрати на відео камери, які пишуть не тільки відео, але і звук, це позволить для вас оцінити якість обслуговування у вашому кав'ярні. Це необхідно для формування кола постійних покупців. До пятьдесят процентов доходу може осідати в кишенях ваших бариста! Довіряй але перевіряй. Робіть це заздалегідь, перед відкриттям кави бару.
ПОГАНИЙ ПРОДУКТ # 4
- Люди повертаються за смачним напоєм і атмосферою закладу. Один раз пробачать, другий раз підуть до конкурентів. Тому рекомендуємо спочатку попрацювати бариста у конкурентів, якщо є така можливість. Дуже важливо навчитися готувати хорошу каву самому! Недооцінюєте цей момент. Наприклад, ваш співробітник захворіє і ви завжди сможете вийти на заміну. Також ви істотно заощадите на курсах бариста для нових співробітників, адже зможете навчити їх самостійно.
НИЗЬКИЙ Якість обслуговування # 5
- Ваш бариста & # 8212; це той же менеджер з продажу. Неохайний зовнішній вигляд і неуважність & # 8212; забув додати сироп, виглядає робоче місце, які питання потрібно задавати покупцеві по напою (гаряче/чи потрібен цукор і тд) & # 8212; ці всі дрібниці прописуємо в скриптах продажів для бариста, які готуємо перед відкриттям точки. Гостям дуже приємно, если бариста зустрічає їх питанням «Для вас як завжди?» & # 8212; всі ці дрібниці важливі для формування вашої кави бренду. Скористайтеся послугами старшого бариста.
- Так може виглядати маленький скрипт продажів для бариста кави з собою:
- Привітання клієнта (хорошего ранку/день/вечір)
- Запитати, що бажає гість: напій, чай, випічка
- Розповісти про новий напій/акції (якщо є) і запропонувати спробувати
- уточнити обсяг
- уточнити на якому молоці приготувати напій
- Запропонувати цукор, сироп, корицю
- Прийняти оплату замовлення, уточнити чи є карта лояльності
- Віддати замовлення і попрощатися (побажати гарного дня/вечора)
«чи брати кредит на відкриття?»
Ну і наостанок, варто згадати, що відкривати бізнес кави з собою на останні гроші не найкраща затія. В крайньому випадку візьміть максимум пятьдесят процентов кредитних коштів + пятьдесят процентов ваші особисті гроші. Просто знайте, буде складно, особливо в перші півроку-рік. І кредитне навантаження може стати вирішальним фактором для закриття бізнесу.
Тому першу точку кави з собою рекомендуємо відкривати за Контрактом франчайзі або звернувшись до тих, у кого є успішний досвід відкриття точки. Так ви зможете набратися досвіду і мінімізувати всі вищеописані ризики.
Якщо це ваш перший бізнес з продажу кави з собою, то перш, ніж починати, обов'язково зверніть увагу на всі перераховані пункти. Вони допоможуть для вас мінімізувати ризики.
Або зверніться за безкоштовною консультацією до професіоналів, які люблять те, що вони роблять. Ми із задоволення підкажемо для вас, як відкрити вашу першу кав'ярню.
БЕЗКОШТОВНА КОНСУЛЬТАЦІЯ
Введіть Ваші дані, щоб залишити заявку на консультацію
Надішліть заявку
Якщо у Вас є питання або пропозиції, відправте заявку і наш співробітник зв'яжеться з Вами.
Натискаючи на клавишу ви погоджуєтеся з призначеним для користувача угодою x Отримати консультацію