БАРИСТА

256

Бариста (італ. Barista) – професіонал, фахівець з приготування кави в [кав'ярні].

За італійськими традиціями бариста повинен готувати еспресо, його варіації & # 8212; ристретто, лунго, а також напої на основі еспресо & # 8212; капучино, латте, коретто & # 8230; І готувати капучино не тільки верно і смачно, але і прекрасно, застосовуючи латте-арт & # 8212; Мистецтво створення молочно кавових візерунків на поверхні напою. В даний час поняття & # 171; бариста & # 187; трактується набагато ширше, і подібний професіонал знає масу суміжних спеціальностей, поєднуючи мистецтво бармена, сомельє, кап-тестера (дегустатор кави) і кавового специалиста удобно з будь-якого кавового питання.

Крім того, бариста & # 8212; товариська людина, сангвінік, екстраверт, з яким приємно перекинутися парою слів за чашкою кави. Бариста & # 8212; професія молода, їй приблизно 50 років. В даний час відкриті школи бариста, проводяться тренінги та сертифікації. Проводяться локальні, національні та світової чемпіонати бариста, в декількох номінаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.