Аналіз зеленої кави , він же контроль і оцінка якості проводиться виробником кави, компаніями, що здійснюють купівлю і продаж зеленої кави, обжарщікамі. Метою даного процесу є виявлення фізичних особливостей, таковых як розмір і однорідність зерна, дефекти & # 8212; кількість, види, а також органолептичних характерістек досліджуваного зразка. Якісний, детальний аналіз дозволяє отримати багато інформації, яка допоможе участнику биржевых торгов контролювати якість зеленої кави, обжарщіку швидше і з меншими втратами підібрати оптимальний профіль обсмаження, соствляет кавові суміші.
Процес аналізу зразків зеленої кави
Оцінка здійснюється в кілька етапів:
1.Фіксіруются початкові дані аналізованого зразка, такі як & # 8212; Виробник, країна, регіон, плантація, вид, сорт, рік (місяць) врожаю.
2. Скринінг 350-ти грамової вибірки.
3.Аналіз дефектів 350-ти грамової вибірки зразка зеленої кави.
4. Обжарка зразка кави для і підготовка для Кап-тейстінга
5. Кап-тейстінг
6. Обробка даних отриманих в результаті Скринінгу, Аналізу дефектів, Обжарювання і Кап-тейстінга. Складання звіту.
& nbsp;