Лунга

291

Лунго & # 8212; один з різновидів еспресо. Кава готується тим же методом, але із збільшеною кількістю води, завдяки більшій тривалості протоки. На смак лунго відрізняється більшою гіркість, але меншою міцністю, ніж еспресо. Для його приготування найбільше підходить кави з сортів з узким запахом і ніжним смаковим букетом.

З італійської назва «лунго» перекладається як «довгий». Цей напій готується за допомогою еспресо-машини також як і еспресо, але з набагато більшою кількістю води (зазвичай води в два рази більше), в результаті чого виходить «розтягнутий» еспресо-лунго.

Зміст :

  • Особливості смаку;
  • Рецепт приготування.

Кава лунго не варто плутати з американо, який являє собою звичайний еспресо, але з додаванням гарячої води або ж, при приготуванні в інший спосіб, & # 8212; гарячу воду, в яку вливають еспресо. При приготуванні лунго вся вода проходить через мелену каву, а обсяг лунго звичайно менше, ніж обсяг американо.

 Лунг

Особливості смаку

Лунго менш міцний, але більш гіркий, через більшої кількості гарячої води, яка проходить крізь мелену каву і екстрагує компоненти, які звичайно не екстрагуються при приготуванні еспрессо. Чим більше води проходить крізь мелену каву, тим більш гіркий смак кави. При використанні мінімуму води виходить більш міцний, багатий напій, відомий під назвою ристретто.

При збільшенні або зменшенні кількості води при приготуванні еспрессо, змінюється і смак і структура напою, тому що не всі компоненти смаку і запаху розкриваються в однакових умовах. З цієї причини, ристретто і лунго НЕ будуть местить однакових компонентів. Тому ристретто не є просто в два рази міцніше звичайного еспрессо, а лунго не попросту в два рази слабкіше нього.

Більше того, хоча еспресо готується під тиском, смак лунго відрізняється від смаку кави, приготованого іншими методами, навіть якщо готувати його на тому ж молотом кави і з тим же співвідношенням кави і води.

 Лунг

На зображенні наочно показано кількість кави і води для його приготування, а також отримується фортеця. Натисніть для збільшення.

Рецепт приготування лунго

Приготування звичайного еспрессо займає 18-30 секунд, а його обсяг складає 25-30 мілілітрів, в то в час як протоку лунго може тривати до хвилини, а його обсяг може становити 50-60 мілілітрів.

Для цього знадобиться:

  • 7 – 9 гр. кави дрібного помелу або в капсулі;
  • 60 – 110 мл. води;
  • еспресо кавоварка або кавоварка (процес приготування кави показаний нижче).

Якщо є можливість вибрати розмір чашечки, варто вибрати« велику чашечку ». Якщо немає можливості автоматично приготувати лунго, тоді можна налити в чашечку 1 – 2 ст. л. окропу і приготувати еспресо, але збільшити час екстракції до 45 сек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.