квакери – це дефектні кавові зерна, які зовні відрізняються від інших за кольором. Їх нередко можна побачити в пакетиках дешевого зернової кави, купленого в магазині. Різниця між звичайним зерном і квакером стає помітна при спробі обсмажити їх. Незалежно від температури обсмажування він не змінює колір і виглядає набагато світліше інших, майже жовтим.
Квакер є незрелое зерно. Виявити його до початку обсмажування дуже складно & # 8212; воно виглядає аналогичным зеленим, як і інші. Але якщо придивитися, можна помітити що він трохи зеленішим, а його поверхня поцяткована дрібними «зморшками».
Світлі кавові зерна так виглядають тому, що не піддаються нормальному процесу обсмажування і не змінюють свій колір, залишаючись світлими.
Можна виділити дві причини появи квакерів:
- Ранній збір недозрілих ягід з кавового дерева на фермах & # 8212; це основна причина;
- Погано удобрена і обділеним поживними речовинами грунт, на якій росте кавове дерево.
Якщо заварити таку каву, то за смаком він буде нагадувати травку з відтінком паперу. У цього напою не буде насиченості і смаку як у хорошого ароматної кави.
Причина того, що дефектні зерна не змінюють колір в процесі обсмажування ординарна & # 8212; нестиглі кавові зерна не володіють достатнім балансом речовин, які необхідні для перетворення в цукор при нагріванні. Через відсутність цукру не відбувається хімічна реакція між амінокислотою і цукром, яка призводить до потемніння нормальних зернышек.
Позбутися від квакерів можна після обсмажування, вибравши їх вручну. Для того, щоб вони не з'являлися потрібно ретельно стежити за умовами вирощування і збору кавових плодів.