Напій (від гол. Наситити) – рідина, призначена для пиття.
Вода – база більшості напоїв, що споживаються людиною, вживається як в чистому, так і в газованому або мінералізованою вигляді (як видобута з природних мінеральних джерел, так і з додатками). На воді готуються удобно всі основні кавові напої, наприклад: еспресо, кава по-східному, фільтр-кави.
Друга за популярністю рідина як база для кавових напоїв після води – молоко. Кавові напої на основі молока, в главному скотин'ячого: капучино, латте-макіатто, пікколо, еспресо-макіатто.
Словник Yandex
напи? ТОК – рідина для пиття. В суч. сенсі слово з'явилося в кін. 18 в. Алкогольні Н. звані. напоях, а прохолодні в 19 ст. – пійлом. Слово Н. прогуляться від дієслова & # 171; наситити & # 187 ;, т. Е. Наситити (& # 171; кава напітчів & # 187; – ситний, поживний. В. Даль). У наст. час Н. діляться на холодні і гарячі, алкогольні та безалкогольні, молочні і фруктові та ін. старовини. рус. Н .: квас, збитень (гарячий), сить (розведений мед), медки (слабоалкогольні), кислі щі (дуже гострий, сільногазіров. Квас), пиво, сусло, відвар травок (лісові чаї), молоко, молочнокислі Н., морси , узвари.