Пуровер – рід ручної кавоварки, посудину звужується до низу форми з паперовим (рідше & # 8212; тканим або металевим) фільтром.
Приготування кави в пуровереДля заварювання кави в пуровере необхідне спеціальне обладнання: воронка- дріппер, фільтр (частіше паперовий, в деяких випадках & # 8212; тканий або металевий), спеціальний чайник з довгим вузьким носиком особливої форми, термосохраняющій посудину для завареного кави (на який встановлюється воронка-пуровер, нагрівач для води з функцією підтримки температури на заданому рівні.
Порцію меленої кави насипають в поміщений в воронку фільтр, і, рухаючи струмінь води з чайника по колу, проливають воду близько двох хвилин. Температура води виновата відповідати 90-92 ° C, струмінь води виновата бути дуже тонкої. Під час приготування необхідно ретельно контролювати процес: стежити за потоком води, часом приготування (екстракції. Також слід підібрати правильний помел: він повинен бути набагато більшим, ніж для готуванню ня еспресо.
Міцність напою можна регулювати, знижуючи або збільшуючи кількість меленої кави, варіюючи тонкість помелу, а також кількість використовуваної води.
Історія
Способ веде свій початок з 1908 року і має японські коріння. Процес заварювання пуровер є обряд, трохи похожий з чайною церемонією. Іноді пуровер називають «кавової церемонією».