ЕСПРЕССО-макиато

507

Еспрессо-макиато (в пер. З італ. Macchiato —«позначений» або «плямистий) — кавовий напій, що складається з еспресо і невеликої кількості молочної піни. Таким чином еспресо-макиато значить «еспресо з цяткою молока».

На перший погляд він нагадує капучіно, і навіть інгредієнти у них однакові, але еспресо-макиато набагато міцніше і ароматні. Напій отримав свою назву тому що бариста хотіли визначити різницю між звичайним еспресо і еспрессо з невеликою кількістю молока. У Сполучених Штатах слово & # 171; макиато & # 187; вживають найчастіше замовляючи еспресо, но не латте.

ЕСПРЕССО-макиато

Способи приготування

Еспрессо-макиато може бути приготовлено як на гарячому збитому так і на прохладному молоці. Приготований на гарячому молоці напій отримує назву — макиато кальдо, “на прохолодному” — макиато фреддо. Вибір того чи іншого напою залежить тільки від особистих переваг.

В деяких сучасних кафе прийнято додавати збите молоко в еспрессо в пропорції 1: 1, або навіть більше. Також іноді молоко змішують з еспресо, отримуючи подобу малеханького латте або кортадо. В Австралії такий напій називають “пікколо латте”. Ще один варіант приготування передбачає вливання маленької порції еспресо в чашечку зі збитим молоком.

Традиційно він виготовляється з 1-го еспресо і невеликої кількості молока, збитого в піну. Трохи пізніше це “пляма” стало позначати зручну точку молочної піни, вміщену в еспресо за допомогою ложки.

ЕСПРЕССО -МАКІАТО

Рецепт

Склад кавового напою такий:

    • 100 мл молока;
    • кави в зернах;
    • цукор і/або порошок какао (за смаком);
    • чашечка еспрессо (обсяг близько 70 мл).

Приготування досить просте:

      • Збийте молоко прямо в чашці еспресо;
      • Підставте чашечку під носик роздачі кави і зробіть роздачу кави еспресо;
      • Посипте порошком какао.

Але все-же класичний рецепт приготування еспрессо-макиато, має на увазі крапельку молочної піни, яка просто викладається неправдивої на вже приготований кави еспресо.

Нижче не большая відеоінструкція про інгредієнти популярних кавових напоїв:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.