кава в чалдах.
чалдах , чалдових кави, таблетований кава, пилюли (від італ. cialda – пилюля) – спеціальна упаковка меленої кави для приготування однієї порції кави в спеціальних кавоварка (чалдових кавоварках). Чалд є фільтр, нередко паперовий, в якому запресований кави. Існує кілька чалдових систем, найбільш поширені: SENSEO (55 мм діаметр) і ESE (44 мм діаметр).
Зміст
< li class = "toclevel-1 tocsection-3"> 3 чалдових кавомашини |
Опис і особливості
чалдах представляють собою розфасований в фабричних умовах мелений смажений кави, спресований в порційні одноразові фільтр-пакети, що складаються з двох шарів спеціальної перфорованої паперу.
Для виготовлення чалд найчастіше використовують кавові суміші, що складаються з декількох сортів меленого кавового зерна. Одна Чалда містить від 7 до 9 грамів кави і розрахована на приготування однієї порції кави еспресо (25-120 мл). Основна відмінність кави в чалдах від інших способів приготування, це завжди однакове якість напою. Гідність: існує величезна кількість рёстеров, які виробляють чалди типу SENSEO або E.S.E. Чалди екологічно чисті, не забруднюють навколишнє середовище. Недолік: тяжело вибрати каву на смак, не много можливостей регулювання міцності напою.
Різновиди
Компанії, що виробляють каву в чалдах, пропонують покупцям можливість вибору найкращого варіанту приготування напою. Існують чалди з кавовим зерном середньої або сильної обжарювання, а також кави в чалдах без кофеїну. Як правило, чалди упаковуються в фольгу, куди закачується вуглекислий газ для кращої консервації кави і збереження його смаку і запаху. Кількість чалд в упаковці може варіюватися від 18 до 48 чалд.
чалдових кавомашини
Для приготування кави з чалд необхідно використовувати спеціальні кавомашини або кавоварки. Провідними виробниками за типом SENSEO є WMF consumer electric GmbH (Німеччина), SEVERIN (Німеччина), PHILIPS (Нідерланди).