ЕКСТРАКЦІЯ

382

Екстракція , екстрагування (від лат. Extraho – витягаю) – процес отримання розчину, суспензії шляхом вилучення з сухої речовини іонів, молекул і мікрочастинок. У хімії – способ вилучення речовини з розчину або сухої суміші за допомогою відповідного розчинника (екстраге? Нта). Для вилучення з суміші застосовуються розчинники, які не змішується з цією сумішшю. У кавовій термінології під екстракцією розуміють процес переходу з меленої кави в воду речовин (кофеїн, органічні кислоти і цукру, ефірні масла) в процесі приготування напою кави.

Екстракція може бути разової ( R або) або безперервної (Перколь? ція). Зазвичай проводиться з нагріванням води до 85-99 градусів, іноді під тиском. Суб'єктивно рівень екстракції на смак визначають емпірично, відзначаючи & # 171; ність & # 187; напою, тобто насиченість. Об'єктивно рівень екстракції визначають, вимірюючи кількість розчинених і зважених речовин, TDS, приладом під назвою & # 171; рефрактометр & # 187;.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.