Фраппе & # 8212; один з видів густих холодних коктейлів. Складається з кофе, морозива, прохладного молока, фруктово-ягідного сиропу. Всі компоненти фраппе збивають в шейкері або міксері. Для сервіровки фраппе існує два основних способи: їх або наливають у високу склянку, наповнений подрібненим льодом, і подають з маленькими соломинками, або без льоду в склянці хай бол з соломинкою.
Фраппе & # 8212; в більш вільній трактовці фраппе – це будь-який напій, в якому базу складає не вода, а дуже дрібна крижана крихта. Так само називають всі напої, базу яких складає еспресо і лід.
Зміст:
- Фраппе і мист;
- Що це за напій ;
- Рецепти п'яти видів Фрапе: традиційний, грецький, класичний домашній, вдосконалений і варіант без молока.
фраппе і мист
При приготуванні фраппе можна також використовувати будь-який лікер або алкогольний напій. Найпоширеніший варіант фраппе готується з кави, молока і льоду.
Коктейлі фраппе і мист – так називаються способи подачі міцних алкогольних напоїв. Вони дуже схожі між собою: напої подаються з подрібненим льодом і являють собою холодний густий змішаний коктейль, що виготовляється з кави, морозива, прохладного молока і фруктово-ягідного сиропу.
Різниця полягає в тому, що методом мист (від англійського mist – паморозь) подаються такі напої, як горілка, коньяк, бренді, гіркі настоянки, витримане віскі, а методом фраппе (від французького frapper – бити, ударяти, стукати) – лікери, креми, солодкі настойки, наливки, то есть міцних алкогольних напої, що містять цукор.
Подаються напої в склянці «олд фешн», до верху наповненому подрібненим льодом. Зверху на лід виливають порцію напою, зазвичай не перевищує 50 мл, отриману суміш ретельно перемішують. У напої мист нередко вичавлюють і опускають невеликий шматочок цедри лимона або кладуть вишеньку.
Що таке фраппе
Фраппе (від французького & # 8212; frappe & # 8212; бити, ударяти, стукати) & # 8212; це класичний спосіб подачі алкогольних напоїв. Лікери, креми, солодкі настойки, наливки, тобто міцних алкогольних напої, що містять цукор, подаються в старомодному стакані, до верху наповненому подрібненим льодом.
Зверху на лід виливають порцію напою, зазвичай не перевищує 50 мл, отриману суміш ретельно перемішують.
Фраппе допускає найширший диапазон добавок. Взимку краще використовувати & # 171; важкі & # 187; компоненти: шоколад, морозиво, вершки, мед, горіхи. Влітку & # 8212; фрукти і ягоди. Всі інгредієнти, крім льоду, помістити в блендер, перемішати на зниженій швидкості. Потім додати лід і розмолоти також на зниженій швидкості. Збити в піну на максимальних обертах. Подавати в айриш-келиху або високому стакані для коктейлів, обов'язково з соломинкою.
Рецепти
Кава фраппе & # 8212; напій досить молодий. Тому немає класичного, ортодоксального рецепта. Це, скоріше, & # 171; фьюжн & # 187; напій, який кожен готує по-своєму.
Традиційний Фрапе
- Допп (подвійний еспресо з 14 г кави узкого помелу і 50-60 мл води);
- молоко (3,0-три с половиной процента жирності, холодне) – 100 мл;
- кубики льоду – 3-5 шт;
Грецький фраппе (greek frappe coffee)
Був винайдений в 1957 році на міжнародній торговому ярмарку в Салоніках, если учасник виставки Dimitris Vakondios, грек, співробітник Nestle, хотів випити кави, але не зміг знайти в павільйоні окропу. Він довго заважав розчинну каву з холодною водою і отримав стійку піну.
Класичний домашній варіант
- розчинну каву;
- цукор;
- вода;
- молоко.
З'єднати інгредієнти в стакані і збивати міксером до отримання стійкої піни.
Вдосконалений барний варіант
- 200 мл колотого льоду;
- 70 мл холодної молочної суміші для морозива;
- 50 мл еспрессо ;
- 20 мл шоколадного сиропу;
- 1,5 завитка збитих вершків;
- 2-3 мл шоколадного топінгу.
< p> Лід, холодна молочна суміш для морозива, еспресо і шоколадний сироп збиваються в потужному блендері. Коктейль виливається в спеціальний стакан, прикрашається збитими вершками і шоколадним топінгом.
Варіант без молока
Серьезный італійський класичний рецепт: еспресо + колотий лід = еспресо-лаччіно (espresso laccino). Варіанти приготування: еспресо-лаччіно мокко (з темним шоколадом), еспресо-лаччіно білий мокко (з білим шоколадом), карамельний еспресо-лаччіно. Коппа еспресо & # 8212; еспресо з ванільним морозивом.
Деякі бариста пропонують використовувати для приготування фраппе охолоджений еспресо. Але більшість професіоналів рекомендують тільки свіжоприготований, & # 171; живий & # 187; еспресо, 1-2 хвилини після екстракції.