Френч-ПРЕСС

215

Френч-пресс — спеціальне пристосування для приготування кави (як в домашніх умовах, так і в баре, барах, ресторанах) способом настоювання. Являє собою спеціальну посудину, що складається з колби, кришки і поршня, на якому знаходиться фільтр для кавової гущі. Кава, приготована у френч-пресі володіє більш багатим смаком і запахом, ніж заварений просто в чашці. Подається таку каву через кілька хвилин після заварювання і не передбачає приправи спеціями. Також у френч-пресі неможливо приготувати еспресо або кави по-східному.

Френч-пресс (англ. French-press) – спеціальна пробирка (зазвичай скляна або металевий термос), в якій поршень з ситом відокремлює кавову гущу від напою. Френч-прес & # 8212; назва чайника-пристрої для приготування меленої кави, а також сам спосіб приготування кави способом настоювання і віджимання. Або такий спосіб приготування кави популярний у Франції, звідки і прийшла назва. Перші френч-преси з’явилися ще в 1840-х роках, проте широку популярність вони отримали тільки до 1900-х років.

Знайомтесь, френч-прес

Подібності френч-пресів з’явилися ще в 1840-х роках, але ця технологія не передбачала фільтра, який би не пропускав помол кави. До 1900 перший френч-прес під назвою “Cafeolette” завойовує популярність і з’являється на прилавках магазинів. в 30-і роки італієць на прізвище Каллімані розробляє поршневу кавоварку (френч-прес), але її серійним виробництвом під назвою “Cafeolette” зайнялася французька компанія “Cafeolette” (Назва кавоварки отримали завдяки країні-виробнику). Класичний френч-прес був розроблений з металевою основою і фільтром з нержавіючої сталі. Ці прості і доступні пристрої набули широкого поширення по всій Європі після 2-ї світової війни.

Розміри поршневих кавоварок можуть бути найрізноманітнішими – від маленької моделі “для егоїстів” до величавых сімейних, на кілька чашок. Виготовляють френч-преси найчастіше зі скла і металу, (зовні вони нагадують склянки в подстаканніх, якими користуються в поїздах), а іноді і з цільного металу. У деяких моделей подвійні, як у термоса, стінки, щоб довше зберегти температуру продукту. Приготований у френч-пресі кави міцніше і ароматні, ніж заварений в чашці, а також в ньому немає осаду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.