КАПУЧИНО

342

Слово капучино прогуляться від італійського cappuccino (в перекладі — капуцин). Це кавовий напій на основі молока, в який нередко додають сироп і роблять зверху красиву молочну пінку. Італійці п’ють капучино переважно за сніданком. Капучино набув широкого поширення по всьому світу.

Вважається, що кава з молоком придумав пити в 1685 році якийсь пан Монен з Гренобля. Назва напою імовірно прогуляться від чернечого ордену капуцинів через східного кольору капучіно і шати капуцинів – їх ряс.

Пропорції капучино і правила приготування

КАПУЧИНО

Важлива складова капучино – верно вспененное молоко, яке вливається в еспресо. Щоб піна вийшла ідеальною, температура молока, яке ми беремо для збивання виновата бути + 4 ° С. Краще брати пастеризоване, но не домашнє молоко, 2,5-три с половиной процента жирності.

Кава капучіно складається на 1/3 з еспресо, 1/3 гарячого молока і 1/3 молочної піни. Стандартної порцією капучино вважається п’ять-сім унцій, або 150-180 мілілітрів. Для приготування вспененное молоко вливається в еспресо.

Молочна піна на вершині напою діє як ізолятор і допомагає зберегти високу температуру довше.

Верно изготовлений капучино п’ють без цукру, він смачний за рахунок природної солодощі молока, яку молоко набуває во время розігрівання до 60-65 ° С.

кАПУЧИНО

Пропорції молока і еспрессо в капучино і латте.

Здесь варто сказати про відмінності капучино і латте, але ми детально розібрали це питання в описі латте.

Подача і температура напою

капучіно Подається в Демітасе об’ємом 150-180 мл. Його слід подавати в попередньо прогрітих чашечках з товстими стінками і закругленими краями, які добре зберігають тепло. Набагато краще, ніж скляні або паперові стаканчики.

Ідеальна температура напою 60 ° С, максимум 65 ° С. При такій температурі капучино виходить не дуже гарячим, його досить уютно пити.

Латте-арт і капучино

КАПУЧИНО

Латте-арт – це малюнки молоком на еспресо. Головні складові латте-арту – це верно зварений кави і ідеально вспененное молоко. Капучино з латте-артом – це показник високого професіоналізму і досвідченості бариста.

Нижче ви сможете подивитися хороше відео про техніку малювання молоком:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.