КАВА ПО-СХІДНОМУ

479

Кава по-східному & # 8212; це один з найдавніших і доступних способів приготування кави. Такий напій готується в турці (джезві), на відкритому небольшому вогні або на гарячому піску. Дуже нередко в таку каву по-східному додаються прянощі за смаком.

Це один з найпоширеніших і доступних на сьогодні рецептів приготування кави. У різних джерелах цей напій називають по різному: кава по-турецьки, по-арабськи, по-східному. Завдяки приготування у відкритому посуді, можна просто створити той напій і з такою кількістю добавок, як Для вас подобається.

Зміст:

  1. Чо таке кава по-східному;
  2. Як його готувати: класичний і інші способи;
  3. Подача і вживання.

Що таке кава по-східному

КАВА пО- СХІДНОМУ

В залежності від кількості цукру, що вживається при його приготуванні, цей вид кави може бути гірким, солодким або дуже солодким. Якість помелу і кількість води і кави створюють можливості для варіацій: напій може бути більш рідким або більш густим.

Спеції, які традиційно використовуються при приготуванні кави по-східному: кориця, кардамон, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець, часник, сіль. Вони додають напою неповторну & # 171; родзинку & # 187;.

Як готувати каву по-східному

Класичний спосіб приготування

Кава по-східному готується з дуже дрібно, удобно в порошок, мелених кавових зернышек. Це потрібно, по-перше, щоб в напої утворилася густа піна, а по-друге, щоб уникнути скрипіння гущі на зубах. Оскільки мелену каву швидко втрачає свої якості (запах, смак, ефірні масла), краще молоти його самостійно безпосередньо перед приготуванням напою.

На досить дрібного помелу краще використовувати жорно кавомолку з потужним двигуном і, найкраще, керамічними жорнами . Завдяки інертності матеріалу кераміка не нагрівається, тому виключена небезпека спалити кави.

При приготуванні кави способом & # 171; по-східному & # 187 ;, його ні в якому разі не можна кип'ятити. Перекіпяченний кави пити не можна. Тому його готують на небольшому, повільному вогні, а ще краще, на гарячому піску, який прогріє кави для потрібної температури, але не позволить йому закипіти. Для приготування кави на піску існують спеціальні пристосування.

В домашніх умовах, можна використовувати глибоку сковороду (краще & # 8212; чавунну), куди насипають або чистий пісок, або пісок, змішаний з сіллю. Сковорода з піском ставиться на вогонь, а турка (джезва) заривається в пісок, де вона повільно нагрівається.

Інші способи приготування

Серед численних варіантів приготування кави по-східному, на дно турки насипають трохи цукрового піску і ставлять його на вогонь. Після того як цукор придбає коричневий відтінок, його заливають водою. При цьому потрібно стежити, щоб цукор не підгорів, інакше кава матиме гіркуватий присмак.

В турку засипають каву та цукор за смаком, заливають вже гарячу воду (хоча, якщо несуттєво порушити технологію і залити холодну, то нічого ужасного не станеться). Потім турку заривають у пісок або ставлять на повільний вогонь. При використанні піску потрібно врахувати, що на дні пісок гарячий, а зверху & # 8212; тільки теплий, тому температура верхнього шару піску не виновата ввести Вас в оману. Через кілька хвилин на поверхні кави з'являється піна. Це піна кавова, но не водяна від кипіння.

Турку виймають з піску або знімають з вогню (в залежності від способу приготування), дають піні осісти. Знову заривають турку в пісок або ставлять на вогонь, знову дають кавовій піні піднятися, а потім дозволяють осісти. Так повторюють кілька разів. Цей способ досить трудомісткий і вимагає багато часу, але итог того вартий. У готову каву можна додати спеції за смаком.

Як пити каву по-східному

кава по-східному розливають в маленькі кавові чашечки просто за столом, не проціджуючи , з гущавиною. Окремо подають холодну воду. Іноді в чашечку додають кілька крапель води, щоб гуща швидше осіла. Кава по-східному прийнято пити невеликими ковтками і запивати холодною кип'яченою водою. Перш, ніж почати пити каву, араби звичайно випивали трохи води.

Головне своєрідність кави по-східному & # 8212; спосіб його вживання. Напій подають до столу прямо в джезві і розливають по чашечках не проціджуючи. Окрему роль грає піна покриває кава зверху: саме її накладають в чашечки в першу чергу, і лише потім розливають сам напій.

Особливості приготування кави по-східному визначили відсутність додаткових аксесуарів. Ні цукор (оскільки він уже був доданий при варінні), ні ложки (так як необхідності в них немає) до цього напою зазвичай не додаються. П'ють каву по-східному з особливих малеханьких чашок ємністю 60-70 мл, товстих керамічних або тонкостінних порцелянових. Пити каву по-східному з чайних чашок або демітас для еспресо вважається поганим тоном.

Існує ще один, особливий варіант подачі кави по-східному, & # 8212; так званий кава-набор. У нього входять турка, чашечка, блюдце і ложка. Все це подається на невеликому окремому підносі. Стакан води ставиться праворуч від чашечки, а сахарніца- зліва.

Кава по-східному можна вживати і подавати трохи інакше. Спочатку ложкою знімають піну, потім розливають каву по чашечках і кладуть піну зверху. Етикет наказує подавати гостю таку каву в чашечці, а ліворуч ставити склянку з холодною водою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.