Зміст
|
у Туреччині, если ви йдете в чийсь будинок, перше питання полягає не в & nbsp; тому & nbsp ;, хочете & nbsp ; чи & nbsp; ви випити турецьку каву, а скоріше, & nbsp; як б ви хотіли випити кави. & nbsp; Господар будинку під словом «як?» має на увазі кількість цукру, яке ви бажаєте додати. & nbsp; Щоб відповісти на питання, ви сможете сказати: « sade », & nbsp; що означає відсутність цукру; & nbsp; «& nbsp; a z seker »& # 8212; що означає дуже не много цукру; & nbsp; « o rta», & nbsp; & nbsp; що означає 1-2 чайних ложки цукру; & nbsp; або «& nbsp; sekerli », & nbsp; & nbsp; що означає 3-4 чайної ложки цукру.
Після того, як ви озвучили своє побажання, відповідальність за приготування кави несе людина, яка приготує каву в відповідно до індивідуальних переваг цукру. & nbsp; Зазвичай ця людина є наймолодшою дівчиною в будинку.
А тепер перейдемо до варіння кави. Приготувати його будинку просто і не вимагає особливих навичок, якщо ви знаєте кілька секретів.
Для варіння кави в турці для вас знадобляться:
- фільтрована вода
- мелену каву . Якщо хочете спробувати саме турецьку каву, то візьміть Kurukahveci Mehmet Efendi & # 8212; одна з найпопулярніших марок кави в Туреччині. Турецька кава набагато більш тонко подрібнений, ніж звичайний.
- турка (краще з міді, але підійде будь-яка)
- цукор/прянощі (за бажанням)
- КРОК 1: Завжди використовуйте холодну, фільтровану воду. & nbsp; Щоб виміряти кількість води для кожної чашечки, використовуйте чашечку кави, яку ви збираєтеся використовувати. Добре працює правило & # 8212; 1 ½ склянки води на чашечку кави. & Nbsp; Ще раз, вимір «чашечки» & # 8212; це чашечка кави, в яку ви збираєтеся подавати каву, но не стандартну мірну чашечку. Якщо ви любите каву з вершками, то залиште для них місце.
- КРОК 2: додайте в турку 1-2 чайній ложки меленої кави. Якщо ви віддаєте перевагу кави з цукром, додайте його на самому початку, змішавши разом з кавою і водою. Перемішайте.
- КРОК 3: Повільно доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. & nbsp; Це займе близько 3-4 хвилин, тому уважно стежте за ним. & nbsp; У міру того як кава нагрівається, ви побачите піну. Традиційно кави в турці подається разом з піною зверху. Використовуючи чайну ложку, перенесіть частину піни в чашечку. Если кава дійде до кипіння, вилийте половину кави в чашечку, поверх піни. & Nbsp; Поверніть турку назад на плиту і кип'ятіть залишився кави ще 15-20 секунд і вилийте залишився в чашечку, наповнивши до краю. Важливо пам'ятати, що кава не потребує довгої варінні, тому що він втрачає свої корисні властивості.
Секрет: як отримати ароматну піну зверху?
- як тільки ви змішайте воду, каву і цукор (за бажанням) і поставите на плиту & # 8212; перемішайте все & nbsp; 1 раз чайною ложкою. Оскільки ви готуєте каву в турці, поки він бурлить, він буде сам змішуватися і додатково заважати його в процесі варіння не потрібно! Інакше піна зникне.
А як подають каву в Туреччині?
- Турецька кава завжди подається з водою, тому що ковток води позволить людині очистити своє небо перед тим, як випити кави. & nbsp; на додаток до води, більшість людей люблять подавати її з солодощами.
- Если справа доходить до подачі турецької кави, важливо почати зі старшого гостя в будинку. & nbsp; Це ознака поваги.
- Так як турецьку каву набагато щільніше, ніж звичайну каву, його не прийнято пити більше однієї чашечки. & nbsp; у Туреччині, як правило, не додають молоко або вершки.