Баракіто
Баракіто (Barraquito) – кавовий напій, гарячий листковий алкогольний коктейль невеликого обсягу. Рецепт родом з Канарських островів.
Зміст
|
Рецепт
база смаку баракіто – згущене молоко. Попередньо готують базу напою прямо в нагрітому скляному стакані: 30 мл згущеного молока, 15 мл будь-якого кавового лікеру, переважно мексиканського Kahlua, і невеликий шматочок свіжої цедри лимона. Окремо готується Допп і вливається по барній ложці на підготовлену базу. Верхній шар – легка молочна піна, збита трохи пишніше, ніж зазвичай на капучино. Піна прикрашається меленою корицею, край склянки спіраллю лайма чи іншого цитруса. Подається з бананами.
Інгредієнти
- еспресо – 60 мл;
- молочна піна – 2-3 ложки;
- згущене молоко – 30 мл;
- кавовий лікер – 15 мл;
- кориця – щіпка;
- лимонна цедра – спіраль для прикраси.
Варіації
Замість подвійного еспрессо можна використовувати інший міцну каву, наприклад кава по-турецьки або френч-прес. Головне – відфільтрувати кави, щоб не було ні пінки, ні осаду. Лікер можна сміливо замінити на бренді, якщо автентичний рецепт здасться занадто нудотним.