Коретта

321

Еспрессо-коретто & # 8212; класичний кави еспресо, але з додаванням невеликої кількості алкогольным напиткам. Вперше був винайдений в Італії, де до сих пір користується великою популярністю.

Кава коретто & # 8212; італійський напій (в перекладі з італійської «коретто» – «приправлений»). Він складається з порції еспресо, приправленого лікером, переважно граппа, а іноді і самбукою або бренді. Напій також обширно відомий за межами Італії. Замовляючи коретто, слід уточнити яким саме спиртним напоєм Ви хочете приправити кави. На півночі Італії кави з граппой (виноградної горілкою) люблять пити на сніданок.

Зміст:

  • Рецепт приготування;
  • Що таке карахільо ?

Рецепт приготування Коретта

 Коретта

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 ст. ложка кави узкого помелу;
  • 20 мл лікеру Самбука або Куантро (або будь-якого іншого за смаком).

Як приготувати:

  1. для приготування кави коретто зваріть стандартну порцію класичного еспрессо або чорної кави;
  2. Додайте в приготовану каву лікер.

Подавати коретто рекомендується в чашечках для еспресо.

< h2 id = "k2"> Карахільо

Карахільо – це іспанський варіант кавового напою коретто. Він являє собою суміш кави і бренді або рому і дуже популярний в сільській місцевості.

Є дві версії походження карахільо: походження даного напою прогуляться від іспанської окупації Куби, а за іншими відомостями карахільо з'явився в Барселоні.

Початковий рецепт цього напою передбачає, що кава і алкогольний напій змішуються в однакових пропорціях. Частка алкогольным напиткам і кави може очень відрізняться в залежності від географічного регіону вживання напою. Наприклад, в Каталонії використовується кави і високий відсоток алкогольным напиткам, в той час як в містах Кастилії і Леона, більше кави ніж алкогольным напиткам.

Іноді в карахільо можуть додавати чарку анісової горілки або шеррі. У сільських районах нередко можуть використовують виноградне бренді домашнього виробництва. Бренді, з доданим цукром, іноді можуть підпалити перед додаванням кави. Це робиться для отримання мощного запаху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close
Coffeepedia © Copyright 2021. Всі права захищено.