Еспрессо-коретто & # 8212; класичний кави еспресо, але з додаванням невеликої кількості алкогольным напиткам. Вперше був винайдений в Італії, де до сих пір користується великою популярністю.
Кава коретто & # 8212; італійський напій (в перекладі з італійської «коретто» – «приправлений»). Він складається з порції еспресо, приправленого лікером, переважно граппа, а іноді і самбукою або бренді. Напій також обширно відомий за межами Італії. Замовляючи коретто, слід уточнити яким саме спиртним напоєм Ви хочете приправити кави. На півночі Італії кави з граппой (виноградної горілкою) люблять пити на сніданок.
Зміст:
- Рецепт приготування;
- Що таке карахільо ?
Рецепт приготування Коретта
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 ст. ложка кави узкого помелу;
- 20 мл лікеру Самбука або Куантро (або будь-якого іншого за смаком).
Як приготувати:
- для приготування кави коретто зваріть стандартну порцію класичного еспрессо або чорної кави;
- Додайте в приготовану каву лікер.
Подавати коретто рекомендується в чашечках для еспресо.
< h2 id = "k2"> Карахільо
Карахільо – це іспанський варіант кавового напою коретто. Він являє собою суміш кави і бренді або рому і дуже популярний в сільській місцевості.
Є дві версії походження карахільо: походження даного напою прогуляться від іспанської окупації Куби, а за іншими відомостями карахільо з'явився в Барселоні.
Початковий рецепт цього напою передбачає, що кава і алкогольний напій змішуються в однакових пропорціях. Частка алкогольным напиткам і кави може очень відрізняться в залежності від географічного регіону вживання напою. Наприклад, в Каталонії використовується кави і високий відсоток алкогольным напиткам, в той час як в містах Кастилії і Леона, більше кави ніж алкогольным напиткам.
Іноді в карахільо можуть додавати чарку анісової горілки або шеррі. У сільських районах нередко можуть використовують виноградне бренді домашнього виробництва. Бренді, з доданим цукром, іноді можуть підпалити перед додаванням кави. Це робиться для отримання мощного запаху.